Ordensreglement for Grundejerforeningen Tunehøj

Godkendt på generalforsamlingen i juni 1978 og 1996
opdateret marts 2018

Støj
Der må kun anvendes støjende maskiner udendørs i tidsrummet 7.00 – 19.00 på hverdage, og 9.00 – 14.00 på søn- og helligdage.

Motorkørsel
På fællesarealernes stier må kørsel med personbiler kun ske, hvor særlige forhold gør det påkrævet. Lastvognskørsel må kun ske efter forudgående godkendelse fra bestyrelsens repræsentant.

Kørsel på knallert og andre motordrevne køretøjer er ikke tilladt. Kørsel og parkering og andre motordrevne køretøjer er ikke tilladt. Kørsel og parkering på græs- og sti arealer er forbudt. Der skal være 2 parkeringspladser på hver rækkehusparcel.

PS: Udrykningskøretøjer er undtaget af ovennævnte forbud.

 

Fællesarealer
Affald må kun bortkastes i de dertil opstillede affaldsspande og må ikke afbrændes.

Ændring er forbudt uden bestyrelsens godkendelse.

Beskadigelse udbedres af skadevolderen. Såfremt dette ikke finder sted, er bestyrelsen berettiget til at lade skaden udbedres på skadevolderens regning.

Det i tilknytning til rækkehusene forhaver beliggende fællesarealer vedligeholdes og anvendes af den enkelte ejer.

Hække
Den enkelte grundejer er pligtig til at bevare de løvfældende hække i skel og ikke anvende hegn af træ eller flet, som heller ikke må anvendes mod fællesarealet, jf. § 13 i Deklaration tinglyst på hver parcel.

Jordvolde
Færdsel på jordvolde er forbudt.

Hunde
Skal føres i snor og hundelorte skal opsamles og bortskaffes af hundeejeren.

Storskrald
Må først sættes ud til vejen aftenen før afhentning. I tilfælde af, at skraldebilerne ikke medtager affaldet, skal den pågældende husejer hurtigst muligt selv fjerne det fra gaden.

Tilbygninger
Ved opførsel af tilbygninger (anneks og udhus) skal nedenstående regler overholdes.

Tilbygninger må kun ske med byggetilladelse. For parcelhusenes vedkommende tillader kommunen i dag, at der udføres tilbygninger udover de i partiel byplanvedtægt nr. 46 omtalte. Kommunen har godkendt, at udestuer kan opføres til rækkehusene, men kun med den af kommunen godkendte særlige udformning. Tegninger fås ved henvendelse til bestyrelsen.

Ved byggeri i skel til naboer
Orienter jeres naboer i god tid (senest 1 måned) før byggeriets påbegyndelse.
Opbyg skel mure inde fra egen grund (anden ordning kan måske aftales med naboerne).

Bliver naboernes have beskadiget på grund af byggeriet, er I pligtige til at udbedre disse skader.

Ved alt byggeri
Orienter grundejerforeningen i god tid (senest 1 måned) før byggeriets start. I begrænset omfang kan tillades transport af byggematerialer over fællesarealer, som ikke er vej.

Anmodning herom skal tilgå formanden senest 1 måned før første transport og skal ledsages af en angivelse af, hvornår og hvordan transporterne tænkes gennemført.

Bestyrelsen skal senest 14 dage efter anmodningen anvise en kørevej samt eventuelt fremføre andre betingelser.

Gennemføres transporter uden bestyrelsens tilladelse, skal bestyrelsen straks afkræve grundejeren kr. 1.000,00 om nødvendigt ved inkasso efter vedtægternes § 5.

Undgå så vidt muligt at beskadige fællesarealerne og anbring byggeartikler inde på egen grund.

Grundejeren har ansvaret for anvist køretøj benyttes, ligesom grundejeren er pligtig til at udbedre alle skader på fællesarealerne i forbindelse med transport og byggeri i øvrigt.

Græsarealer, beplantning, hegn m.v. skal udbedres hurtigst muligt og umiddelbart efter, at råhus er opført, dog senest 3 måneder efter det ønskede første transporttidspunkt.

Eventuelt udbedring af sti arealer udføres ved bestyrelsens foranstaltning i samråd med grundejeren på dennes regning.

Det eventuelt deponerede beløb frigives uden forrentning, når resultatet af en udbedring kan bedømmes og godkendes af bestyrelsen.

Spørgsmål om godkendelse skal senest være afgjort ½ år efter, at grundejeren har meddelt bestyrelsen, at udbedring er udført.

Er skader på fællesarealet ikke udbedret tilfredsstillende indenfor ovennævnte tidsfrister, er bestyrelsen berettiget til at lade det nødvendige arbejde udføre for grundejerens regning.

Farver
Der må kun anvendes farver til maling af facader, døre og vinduer m.m., som er godkendt i “Partiel byplanvedtægt nr. 46, afsnit 23”. Det henstilles, at man i rækkehusene blokvis anvender ens farver og at sternbrædder bevares sort malede.

For at bevare rækkehusenes arkitektoniske særpræg er det vigtigt, at intet ændres i forhold til de oprindelige tegninger, dette gælder f.eks. ved udskiftning af bjælker på carporte, vinduer eller facadebeklædning.

Bestyrelsen står til enhver tid til rådighed for spørgsmål og gode råd.

Venlig hilsen Bestyrelsen